Biltseweg 7

Tipologia
Villetta a schiera
Camere da letto
25
Bagni
Interni
23.282 sq.ft
Esterni
348.622 sq.ft
Prezzo
Prezzo su contatto
Anno
ID Annuncio
362781
MLS/Rif.
573ba2a29199068b027046b1
Homepage
Visit Page

Salva la proprietà nei preferiti per confrontarla in seguito

Salva tra i preferiti

Indirizzo

Biltseweg 7, Bosch En Duin, 3735 MA

Foto

Descrizione

‘Een uniek huis op een prachtige locatie.’ Het zijn krachttermen die soms wat al te gemakkelijk worden aangewend om een pand extra cachet te geven. In het geval van deze villa zou een dergelijke omschrijving een volslagen understatement zijn. Het is een uitspraak van Oscar Wilde (1854-1900) die op dit huis van toepassing is: ‘I have the simplest tastes. I’m always satisfied with the best’. En zo is het precies. Dit is geen opulent huis – geen overdaad die schaadt. Hoewel bij de realisatie op niets is bezuinigd, presenteert de villa zich toch vooral ingetogen. Pas bij een nadere kennismaking dringt het tot je door dat dit huis in elk opzicht spectaculair is. Locatie, architectuur, de sublieme afwerking, het uitrustingsniveau en de compromisloze keuze voor de allerbeste en mooiste materialen en oplossingen. Ontwerp en bouw vergden bijna tien jaar.


Het was een uitdaging om de villa harmonieus in te passen in het geaccidenteerde en bosachtige landschap van Bosch en Duin, een zeer aangenaam villadorp op de Utrechtse Heuvelrug, vlakbij Zeist. Hier kochten de huidige eigenaren een kavel van 3,2 hectaren. Zij kozen niet voor de gemakkelijkste weg om dit droomhuis te realiseren. Bij het ontwerp werd gebruikgemaakt van de hoogteverschillen in het landschap. Inspiratie werd gevonden in een van de beroemdste architectonische kunstwerken ooit: ‘Fallingwater’, het huis dat Frank Lloyd Wright in 1935 ontwierp als een vakantiehuis in de Laurel Highlands van Pennsylvania. Het bijzondere van Fallingwater is de perfecte samensmelting van huis en natuur, zowel in vorm als in materiaalgebruik. De omgeving domineert de architectuur. Dat was ook het basisprincipe voor het ontwerp van deze villa in Bosch en Duin. SlangenHulsker Architecten uit Haarlem ontwierp in nauwe samenwerking met de opdrachtgever een zeer omvangrijk landhuis, met een inhoud van circa 8.150 m³, verdeeld over zeven niveaus. Een gebouw dat zich voegt naar het heuvelachtige landschap en vanuit elke ruimte uitziet op de natuur die het omgeeft. Bij het ontwerp is terdege rekening gehouden met mooie zichtlijnen en beeldbepalende bomen.


De toegangspoort aan de Biltseweg is een voorzichtige indicatie voor wat u aan het einde van de lange oprijlaan zult aantreffen. De design lantaarnpalen, de cortenstalen tuinmuren nabij de villa en dan het huis zelf, dat oprijst uit het groen, als een eigentijds kasteel. Een enorme natuurstenen arcade, vervaardigd uit de Israëlische kalksteensoort ‘Jerusalem Gold’, markeert de entree. Deze natuursteen is op verschillende manieren in de villa verwerkt: gepolijst op de vloer en in ruwe vorm als wand- en gevelsteen. In combinatie met de wit gestuukte muren, de grote raampartijen en de balustrades uit glas en geborsteld RVS geeft dit de villa een luxueuze, tijdloze uitstraling. Dit is tevens de stijl waarin het interieur is vormgegeven. De prachtige maatwerk boekenkasten in de bibliotheek op de begane grond, de vloeren uit walnoten- en kersenhout, de robuuste Obumex keuken, die een halve verdieping lager ligt, het gastenappartement met eigen keuken en badkamer, de lift in de hal die de verdiepingen met elkaar verbindt – het getuigt allemaal van veel gevoel voor comfort en esthetiek. De speelse indeling, met halve en hele niveauverschillen tussen de diverse ruimtes, onderling met elkaar verbonden door transparante hoge gangen en vides met glazen balustrades, bepaalt voor een groot deel de bijzondere sfeer in huis. Aan de achterzijde ligt de prachtige muziekkamer met een halfronde glaspui die uitkijkt op een gazon te midden van rododendrons. De aandacht wordt echter getrokken door de monumentale rode beuk. De aangrenzende living biedt een rustgevende blik over de bosvijver aan de voorzijde van de villa. In de ovale ‘toren’, die het strakke ontwerp van de villa doorbreekt, bevinden zich een riante televisiekamer en op de verdieping daarboven ‘the oval office’ met aangrenzende archiefruimte. De master suite, de luxueuze badkamer en fraaie kleedkamer – met esdoorn kasten voorzien van lederen fronten – beslaat een flink gedeelte van de eerste verdieping. Maar ook de andere suites/slaapkamers, allen met een eigen badkamer, hebben stijl en allure.


In het souterrain treft u een compleet wellness centrum aan met achtpersoons whirlpool, sauna, stoombad, regendouches, een fitness centrum en een zwembadhal, waarvan de Braziliaans blauw marmeren vloer uit één blok is gezaagd. De complete vloer zakt met een druk op de knop naar beneden als u wilt zwemmen en komt weer omhoog wanneer u wilt dansen. De hal is bovendien uitgerust met een professionele beamer. Het pièce de résistance is echter de Tuschinski-achtige bioscoopzaal, compleet met roodfluwelen meubilair, romantische schemerlampjes en plaats voor twintig toeschouwers. Bovendien voorzien van een 4K-projector, die viermaal de resolutie van HD biedt. Een absolute droom voor filmliefhebbers!


Hebben wij u nog iets onthouden over deze villa? Jazeker. Heel veel. Er is een biljartzaal met een horizontale open haard, een laundry en twee enorme voorraadkelders, een parkeergarage voor circa tien auto’s, een verblijfsruimte voor het personeel, er zijn elektrische zonweringen, vloerverwarming en –koeling door het hele huis en iedere kamer heeft een eigen klimaatregeling. Bovendien wordt de luchtvochtigheid in huis nauwkeurig op vijftig procent gehouden. Voor optimaal welbevinden zijn het zwembad en de badkamers niet alleen voorzien van vloerverwarming, maar tevens van muurverwarming. Alle leefruimtes in huis hebben een akoestisch plafond om galm tegen te gaan – de ovale kamers, het kantoor en de televisiekamer, hebben daarnaast deels dempende muren. Het huis is vanzelfsprekend uitgerust met state-of-the-art domotica en alle ruimtes hebben meerdere aansluitingen voor Cat-6 Ethernet. De kabels kunnen naar believen worden gebruikt voor audio-video, intercom of telefonie. Rond de villa bevinden zich diverse fraaie leistenen terrassen, deels overdekt, op meerdere niveaus. U kunt elke dag wandelen in uw eigen bos, terwijl de kinderen zich vermaken in de boomhut.


Dit is geen ‘uniek huis op een prachtige locatie’. Dit is – zonder enige twijfel – het meest bijzondere en luxueuze huis op de Nederlandse woningmarkt. Een huis voor de ware connaisseur, voor wie het beste goed genoeg is.


SERIEUZE BELANGSTELLENDEN ZULLEN NA EEN KENNISMAKINGSGESPREK EEN UNIEKE TOEGANGSCODE KRIJGEN TOT EEN SPECIAAL INGERICHTE DATAROOM WAAR ALLE INFORMATIE ZOALS FOTO’S, PLATTEGRONDEN, TECHNISCHE SPECIFICATIES ALSMEDE EEN FILM ZICHTBAAR ZIJN.

Più foto dall'album

Avviso importante

Le informazioni presenti su questo sito sono considerate veritiere da Homeadvers, tuttavia, per il fatto che vengono fornite ai nostri agenti da terze parti (che le forniscono in seguito a Homeadverts), Homeadverts non può garantire che le stesse siano reali o complete, e non dovrebbero dunque considerate tali. Gli annunci possono essere soggetti a errori, omissioni, modifiche, tra cui riferite al prezzo o ritiri dal mercato, senza notifica.

Tutte le dimensioni sono approssimative e non sono state verificate né dal venditore, né da Homeadverts Ltd. Ti raccomandiamo di contattare un professionista del settore per determinare le dimensioni, come un geometra, un architetto o un ingegnere edile che saranno in grado di aiutarti.