Apologies, we are scheduled for maintenance.

Vordensebosweg 3

Тип
Таунхаус
Спальни
14
Ванные
Интерьер
4 704 sq.ft
Экстерьер
150 802 sq.ft
Цена
USD 4 045 507
Год
ID объявления
561625
MLS/Ссылка
596885d90a274b3d0fb40853
Сайт
Visit Page

Сохраните понравившийся вам дом, чтобы сравнить позже

Сохранить в избранное

Адрес

Vordensebosweg 3, Vorden, 7251 ME

Из альбома

Описание

Er zijn niet veel plekken in Nederland waar je mooier en rustiger woont dan bij Vorden in de gemeente Bronckhorst. En er zijn niet veel huizen die zich kunnen meten met de schitterende buitenplaats ‘Carpe Diem’.


Direct buiten het levendige centrum van Vorden strekt zich het Achterhoekse coulisselandschap uit. Weilanden en agrarische gronden, afgewisseld door eeuwenoude bomenlanen en bosgebieden. Daar doorheen kabbelt het riviertje de Veengoot. Te midden van al dit fraais, omgeven door een kloeke slotgracht, ligt het twaalfde-eeuwse Kasteel Vorden, een van de mooiste historische bouwwerken in de regio. Zonder enige twijfel behoort ook de aangrenzende buitenplaats ‘Carpe Diem’ tot die categorie, zij het dat dit landhuis pas in 2003 werd gesticht. Als je al ontdekt dat het hier gaat om een recente creatie, dan toch pas nadat je via de statige oprijlaan het voorplein hebt bereikt en door de dubbele voordeur bent binnen getreden. Want dan pas verraden hedendaags comfort en moderne vormgeving de jonge leeftijd van het zachtgeel gepleisterde landhuis. Maar we gaan eerst even terug in de tijd.


De familie woont al 46 jaar op deze idyllische plek, waar een pad langs de Baakse Beek naar het centrum van Vorden voert. Er werd met volle teugen genoten van de natuur en de vrijheid van het buitenleven. Lange wandelingen, paardrijden, bootje varen op de vijver, het kon – en kán – allemaal. In 2003 werd het tijd voor iets anders. Iets totaal anders. De bestaande villa uit de zestiger jaren moest plaatsmaken voor een huis dat grandeur en allure zou uitstralen. Architect Egbert Hoogenberk, gespecialiseerd in de ‘historiserende stijl’, werd gevraagd om een statig, monumentaal landhuis te ontwerpen dat op zijn plaats zou zijn op deze bijzondere locatie. De intensieve samenwerking met de gelouterde architect resulteerde in een elegante manoir, perfect passend in de bestaande, volgroeide landschapstuin. Het huis met bordessen, zuilen en een grote vijver aan de voorzijde met een fontein waar ze bij Versailles jaloers op zouden zijn, staat daar alsof het nooit anders is geweest. Niet veel later is aan de linkerzijde van het huis een fraai zwembad aangelegd achter hoge hagen, met een romantisch bijgebouw in de stijl van het hoofdhuis, voorzien van alle gemakken – ideaal als gastenverblijf of kantoor aan huis.


Niet dat Carpe Diem klein bemeten is. Het pand biedt 437 m² woonruimte, verdeeld over veertien kamers op vier verdiepingen, waarvan zes stijlvolle en comfortabele slaapkamers. Maar de verwondering begint al op de begane grond, bij binnenkomst. Achter de dubbele voordeur met zuilen wandelen wij door een vestibule en een imposante hal met een rondlopende, ‘luie’ trap, geheel met de hand vervaardigd. De hal, met een prachtige vloer van Carrara marmer – gelegd in ‘open boek’-patroon – vormt het midden van de symmetrisch ontworpen villa. Hier vandaan zijn de kleine salon met open haard aan de voorzijde bereikbaar, de riante woonkeuken met bijkeuken in de linker- en de sfeervolle living met open haard in de rechtervleugel. Zowel de woonkeuken – met Le Cornue fornuis – als de living hebben openslaande deuren naar overdekte bordessen op het zuidoosten en zuidwesten. Via de trap of per lift is de verdieping bereikbaar. De master suite is met recht een ‘suite’. De riante slaapkamer biedt een feeëriek uitzicht over de vijver met fontein aan de voorzijde van het landgoed, dat in totaal 1,4 hectare beslaat. Aangrenzend een werkkamer met terras, kleedkamer en een fraaie badkamer met marmeren vloer en vrijstaand bad. Er zijn nog twee mooie slaapkamers met een badkamer. De grote zolder biedt de mogelijkheid voor meer slaapkamers en een speelkamer. Onder de villa strekt zich een riant souterrain uit met wijnkamer, huisbioscoop, fitness en een badruimte met toilet. Vanuit het souterrain loopt een verlichte buitentrap naar het zwembad en er is een gang binnendoor naar de ondergrondse parking met automatische deuren. Het landhuis is qua afwerking, materiaalgebruik, veiligheid en voorzieningen van absoluut topniveau. Alle functies zijn met een geavanceerd domoticasysteem per ruimte in te stellen.


Ook het interieur is tot in de details geperfectioneerd. Keuken, (inloop)kasten en wastafelmeubels zijn ontworpen door Piet Boon. Carpe Diem is een juweel van een huis op een onovertroffen locatie. Als u ‘groots’ maar huiselijk wilt resideren in het midden des lands, dan kunt u niet om dit landhuis heen.

Больше из альбома

Важное примечание

Сведения об объектах, выставленных на этом сайте, основаны на информации, которую Homeadverts считаем надежной, но поскольку она предоставлена третьими лицами нашим агентам (которые, в свою очередь, предоставили ее нам), мы не можем подтвердить ее точность и полноту. Объявления могут содержать ошибки, пропуски, изменения, в том числе и ценовые, или могут быть удалены без уведомления.

Все размеры являются приблизительными и не проверяются продающей стороной, а также не могут быть проверены со стороны Homeadverts Ltd. Для определения точной информации, мы советуем вам нанять профессионала в этом деле (оценщика, архитектора или инженера-строителя).